03:56 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 172
  Pratite nas

  Odluka američke trojke rejting agencija da smanje rejtinge kreditne sposobnosti Rusije politički je motivisana i ne uzima u obzir realno stanje ekonomije Rusije, SAD i EU, izjavio je šef kineske rejting agencije Dagong Guan Jiazhong.

  Smatramo da posle uvođenja sankcija sniženje kreditnog rejtinga Rusije od strane tri rejting agencije ima političku motivaciju. U januaru ove godine dali smo Rusiji rejting A sa stabilnom prognozom, a oni su ga snizili. Meni se čini da je za ova sniženja nedovoljno pretpostavki, izjavio je Jiazhong.

  Aktulana kriza u Rusiji izazvana je sankcijama Zapada, a ne unutrašnjim faktorima. Ako se pogledaju SAD i zemlje EU, njihove krize su uslovljene unutrašnjim razlizima, a ne spoljnim. U ovim zemljama, za razliku od Rusije, razmere kreditiranja su premašile potencijal proizvodnje materijalnih blaga, pojavio se „mehur". Nažalost, trojka nije uzela to u obzir i počela je da brani interese SAD. Upravo iz razloga visoke zaduženosti i pokretanja mašine za štampanje novca SAD imaju rejting A po verziji Dagong, objasnio je on.

  Tagovi:
  rejting, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga