10:15 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 08
  Pratite nas

  Ukrajinske snage nastavile su povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja u istočnim delovima zemlje, ali su spremne da ga vrate u početni položaj u bilo kojem trenutku, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

  „Juče smo počeli povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja u Donbasu u skladu sa Minskim sporazumom. To je početak sprovođenja sporazuma koji je postignut tokom teških pregovora u Minsku, a koji je do sada kršio neprijatelj. Zato, u bilo koje vreme, u bilo kom momentu, naši su vojnici spremni da vrate opremu na prethodne linije i osvete se u najkraćem mogućem vremenu“, rekao je Porošenko.

  Nešto ranije, Vladislav Dejnego, šef pregovaračkog tima samoproglašene Luganske Narodne Republike, izjavio je da mu nije jasna pozicija Ukrajine, s obzirom da, kako je rekao, Kijev tvrdi da mu je potrebno još vremena za povlačenje teške artiljerije sa linije razdvajanja.

  „Pozicija Ukrajine je još uvek nejasna. Ukrajina insistira na tome da joj je potrebno još vremena da povuče teško naoružanje“, rekao je Dejnego za RIA Novosti.

  Dejnego je naglasio da Minski sporazum treba da poštuju obe strane.

  „Insistiramo na tome da je neophodno poštovati skup potpisanih mera do najsitnijeg detalja“, rekao je on.

  Slično:

  Novinari posmatrali povlačenje oružja
  Tagovi:
  naoružanje, Luganska narodna republika, Vladislav Dejnego, Petro Porošenko, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga