04:04 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 52
  Pratite nas

  Agencija Asošijeted pres podnela je danas tužbu protiv američkog Stejt departmenta sa zahtevom da se objavi elektronska pošta i dokumenti vlade iz vremena kada je Hilari Klinton bila državna sekretarka.

  Tužba je podneta posle više zahteva po Zakonu o dostupnosti informacija, koji nisu ispunjeni. Među njima je jedan zahtev koji je AP izneo pre pet godina, kao i više njih iz leta 2013. godine.

  Postupak AP-a usledio je dan pošto je Hilari Klinton progovorila o spornoj upotrebi privatnog i-mejl naloga dok je bila državna sekretarka, što je protivno američkim propisima.

  Zahtev američke novinske agencije tiče se njenih javnih i privatnih kalendara sastanka i obaveza, prepiske sa dugogodišnjim saradnicima koji bi mogli imati i važnu ulogu u kampanji za predsednika SAD, koju se očekuje da će najaviti; kao i elektronske pošte u vezi s akcijom na Osamu Bin Ladena i programa praćenja Nacionalne bezbednosne službe.

  Hilari Klinton se smatra najozbiljnijim kandidatom Demokratske partije za predsednika SAD, zbog čega se očekivala neproblematična kampanja, ali ju je donekle osujetio incident s njenim privatnim i-mejl nalogom dok je bila šefica diplomatije.

  Tagovi:
  tužba, AP, Hilari Klinton
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga