18:45 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 250
  Pratite nas

  Bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović, bivši direktor Politike Hadži Dragan Antić, Vladimir Kršljanin iz udruženja Sloboda, Milutin Mrkonjić, Aleksandar Vulin, Vojislav Šešelj samo su neki od ljudi koji su danas posetili grob Slobodana Miloševića u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu.

  U ime porodice Milošević, cveće na grob položili su njegova snaja Milica Gajić i unuk Marko. Niko drugi od Miloševićeve bliže porodice danas ne živi u Srbiji.

  Među posetiocima Miloševićevog groba pravo oduševljenje izazvalo je pojavljivanje Vojislava Šešelja, predsednika Srpske radikalne stranke. Šešelj je rekao da su on i Milošević bili politički oponenti tokom 90-ih godina, a da su se kasnije u pritvorskoj jedinici Haškog suda sprijateljili.

  Lider SRS je rekao da je pravo mesto na kome Milošević treba da počiva Aleja velikana. Potom je je izneo niz uvreda na račun pokojnog premijera Zorana Đinđića, čija se godišnjica ubistva obeležava sutra.

  Za Šešelja, Zoran Đinđić je bio „izdajnik i mafijaš“, a najavio je da će sutra poslati svog zamenika Nemanju Šarovića na Đinđićev grob sa glogovim kocem. Ova Šešeljeva izjava propraćena je aplauzom prisutnih, mahom starijih građana.

  „Na žalost, dogodilo se što je predviđao Slobodan Milošević 2000. godine. Sve što je rekao ostvarilo se. Srbija ne živi bolje, kao što je obećavano, gubi suverenitet, a oni koji su bili uz Miloševića dok je bio živ, sada okreću leđa njegovoj porodici“, rekao je Milutin Mrkonjić, koji je za vreme vladavine Slobodana Miloševića obavljao dužnosti direktora saobraćajnog instituta CIP i ministra za obnovu zemlje, a posle 2000. godine bio ministar za infrastrukturu.

  U njegovoj nadležnosti posle 2.000. godine nalazili su se resori građevine, saobraćaja i transporta.

  „Srbija ne sme da zaboravi Miloševića koji je izabran na demokratskim izborima. Narod u demokratiji ne može da pogreši, kakva god njegova odluka bila — to je odluka Boga. A da li je Milošević grešio — jeste. Posebno je grešio oko saradnika, ali su ga neprijatelji nepogrešivo izabrali. Nijedan neprijatelj nije bio samo njegov, nego i cele Srbije“, izjavio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.

  Vulin je za vreme vladavine Slobodana Miloševića bio član direkcije Jugoslovenske levice a ostao je upamćen po izjavi kojom je podržao upotrebu varvarske sile protiv demonstranata koji su 1996/97. godine demonstrirali protiv izborne krađe. Vulin je dao ostavku na funkcije u JUL-u kada je ta partija stupila u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom izjavivši da ne želi da uđe u vladu sa „četnicima“.

  Slobodan Milošević umro je pre devet godina u prtvorskoj jedinici Haškog tribunala, pred kojim je bio optužen za ratne zločine.

  Tagovi:
  godišnjica, Haški tribunal, Milutin Mrkonjić, Aleksandar Vulin, Vojislav Šešelj, Slobodan Milošević, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga