02:43 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 129
  Pratite nas

  Projekat „Beograd na vodi“ je tehnički neizvodljiv, a poseban zakon o njemu predstavlja nasilno otimanje zemljišta, rečeno je večeras na tribini „Posledice projekta ’Beograd na vodi‘“, u organizaciji Demokratske stranke.

  Arhitekta Dragoljub Bakić ocenio je na tribini u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu da je najveći problem projekta to što su poništeni elementi generalnog urbanističkog plana i dodao da bi takav projekat bilo nemoguće završiti za četiri godine, prenosi Beta.

  „To je posao za bar 24 godine, pod uslovom da stotine projektanata rade na njemu, a za sada ne radi niko“, kazao je Bakić.

  Političarka i sociološkinja Vesna Pešić izrazila je uverenje da se radi o organizovanoj pljački i pozvala narodne poslanike opozicije da ne podnose amandmane na leks specijalis i da ne učestvuju u njegovom donošenju.

  „Treba da se kaže kakva je to prevara građana, a neko bi mogao i da im zapreti: ’Pašćete s vlasti, kao što su svi pali s vlasti, i svi ćete u zatvor zbog leks specijalisa‘“, rekla je Pešićeva.

  Profesor Građevinskog fakulteta u Beogradu Dragoslav Šumarac rekao je da je projekat praktično neizvodljiv sa tehničkog aspekta, i da je to „baš projekat za 1. april, koji niko iz struke nije podržao“.

  Predsednik Opštine Savski venac, Dušan Dinčić (DS) kazao je da se republičke vlasti nisu konsultovale sa opštinom prilikom izrade plana posebne namene.

  On je rekao da je „leks specijalis napravljen tako da nas kao opštine nigde nema“, zbog čega mu je drago, jer, kako kaže, inače bi morao da učestvuje u njegovom sprovođenju.

  Tagovi:
  leks specijalis, Demokratska stranka, Dragoslav Šumarac, Vesna Pešić, Srbija, Beograd
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga