22:37 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 12
  Pratite nas

  Višeg demokratskog senatora iz Nju Džersija Boba Menendesa američko Ministarstvo pravde optužlo je za korupciju.

  Optužbe protiv demokratskog senatora Boba Menendesa iz Nju Džersija potiču iz tvrdnji o korupciji u vezi sa njegovim odnosom sa oftalmologom sa Floride, Salomonom Melegenom. Naime, optužbe se odnose na to da je koristio svoju poziciju u Vladi kako bi podsticao poslovne interese svojih političkih donatora.

  Zajednička istraga FBI i Pravnog odeljenja pokazuje da je niz letova Menendesa u Dominikansku Republiku bio na Melegenov je račun. Tokom ovih putovanja, senator je  navodno manipulisao Carinskom i pograničnom agencijom SAD da prihvati ugovor jedne od Melegenovih kompanija.

  Optužbe se takođe odnose na to da je Melegen bio jedan od glavnih primalaca nadoknade pošto je Menendes zalagao u njegovo ime. Državna Revizija pokazala je da je Melegen oštetio vladu za 8,9 miliona dolara.

  U ponedeljak je Asošijeted pres objavio da prijava može biti podneta i protiv Melegena.

  Senator je tvrdio da nije učinio ništa nelegalno i da ne planira da napusti Senat.

  Mi verujemo da su svi senatorovi postupci zakoniti i činjenice će to potvrditi, rekao je Menendesov pres-sekretar ranije ovog meseca u saopštenju, kada je prvi put najavljena optužnica.

  Pre Senata, Menendes je proveo 13 godina u Predstavničkom domu. Kao jedan od vodećih demokrata, Menendes je bio jak saveznik Baraka Obame.

  Tagovi:
  optužbe, korupcija, Barak Obama, Bob Menendez
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga