10:17 30 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 01
  Pratite nas

  Bizarni detalj je to da je kokain isporučen baš u prodavnicu „Lidla“ pored koje se nalazi najveća centrala policije u zemlji – sedište Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i komanda regionalne policije centralne Češke.

  U jednoj od prodavnica „Lidla“ u Pragu u bananama iz Kolumbije otkrivena je pošiljka kokaina, čak 100 kilograma, koji bi na crnom tržištu kod dilera dostigli vrednost od 7,4 miliona evra, precizirala je novinarima portparolka češke Nacionalne centrale za borbu protiv narkotika Barbora Kudlačkova.

  Banane filovane kokainom otkrivene su u sredu u „Lidlovoj“ prodavnici na periferiji Praga, a juče je centrala povela istragu zajedno sa odeljenjem češke carine za borbu protiv šverca droge.

  To je najveća pošiljka kokaina pronađena ikada u Češkoj.

  „Na osnovu analiza, možemo da potvrdimo da je reč o kokainu. U pošiljci je bilo više od 100 kilograma. Policija je proverila sve ostale kutije iz te pošiljke iz Kolumbije, ali nije nađeno ništa“, izjavila je Kudlačkova za dnevnik „Pravo“.

  Dileri bi, nakon što bi razredili drogu, na prodaji zaradili oko 7,4 miliona evra u predračunu, dodala je Kudlačkova.

  Policija i carina uvele su sada posebne mere za pošiljke koje stižu iz Latinske Amerike.

  Istraga pretpostavlja da su banane filovane kokainom zalutale u Češku greškom, a da su bile namenjene narko mafijama u nekoj drugoj zemlji Evropske unije.

  Bizarni detalj je to da je kokain isporučen baš u prodavnicu „Lidla“ pored koga se nalazi najveća centrala policije u zemlji — sedište Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i komanda regionalne policije centralne Češke.

  Tagovi:
  Lidl, banane, kokain
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga