07:15 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 193
  Pratite nas

  Grupa ruskih deminera, koja je nedavno stigla u Srbiju radi izvođenja još jedne u nizu faze razminiranja u okviru humanitarnog programa, dobila je akreditaciju i zajedno sa srpskim kolegama počela sa radom, kaže se na sajtu Ministarstva za vanredne situacije Rusije u ponedeljak.

  Rusko-srpski humanitarni centar ranije je saopštio da su ruski demineri stigli u Niš. Radove na razminiranju finansira ruska strana i u narednim mesecima će biti vođeni blizu Paraćina, gde je 2006. godine došlo do eksplozije u vojnom skladištu.

  „Zajednički rusko-srpski odred humanitarnog razminiranja, koji je stacioniran u Pančevu, počeo je sa radom nakon dobijanja akreditacije od Centra za razminiranje republike Srbije“, kaže se u saopštenju.

  MVS navodi da demineri Rusije i Srbije nastavljaju ove godine sa čišćenjem teritorije oko vojnog arsenala u Paraćinu.

  „Prema projektu Centra za razminiranje republike Srbije odred treba da očisti od eksplozivnih predmeta teritoriju od 580.000 kvadratnih metara“, dodaje se u saopštenju MVS Rusije. 

  Ruski demineri od 2008. godine učestvuju u projektu razminiranja u Srbiji. Za to vreme, očišćena je teritorija od 4 miliona kvadratnih metara i pronađeno i neutralisano više od 13 hiljada eksplozivnih predmeta.

  Tagovi:
  saperi, razminiranje, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga