16:45 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 71
  Pratite nas

  Očekivane teme koje se mogu naći na stolu su trenutna pozicija Grčke, EU, ali i Kosovo. Moguće je da jedna od tema bude i Rusija

  Predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras mogao bi da posle 25. juna dođe u zvaničnu posetu Beogradu, pišu srpski mediji. Ovu posetu je još u aprilu najavio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, koji je tada rekao da bi Cipras Beograd mogao da poseti u maju.

  Inače, srpski premijer Aleksandar Vučić i Cipras, razgovarali su još u aprilu telefonom i tom prilikom ga je predsednik srpske Vlade i pozvao da dođe u Beograd.

  Cipras je kao lider Sirize i predsednički kandidat Srbiju posetio decembra 2014. godine. On se tada sastao sa predsednikom Nikolićem, ministrom Vulinom i patrijarhom Irinejem.

  Ovo bi inače bila prva zvanična Ciprasova poseta Srbiji u svojstvu premijera Grčke. Pre Ciprasove posete Srbiji, sastanke će imati šefovi diplomatija dveju država, koji će i dogovoriti agendu i teme razgovora dvojice premijera.

  Očekivane teme koje se mogu naći na stolu su trenutna pozicija Grčke, Evropska unija, ali i Kosovo. Moguće je da jedna od tema bude i Rusija, jer se Grčka protivi sankcijama Moskvi, iako je članica EU. 

  Tagovi:
  Aleksis Cipras, poseta, poseta, Aleksis Cipras, Srbija, Grčka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga