16:00 18 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Ivica Dačić

  OEBS nastavlja da podržava demokratiju u Gruziji

  © AFP 2019 / PATRICK DOMINGO
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 01

  Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je danas Tbilisi, gde se sastao sa predsednikom Gruzije Giorgijem Margvelašvilijem, premijerom Iraklijem Garibašvilijem, ministarkom spoljnih poslova Tamar Beručašvili i predsednikom parlamenta Davitom Usupašvilijem, kao i sa predstavnicima političkih stranaka.

  Dačić je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža podršku Gruziji u rešavanju izazova na unutrašnjem i spoljnom planu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

  „Podržavamo razvoj jake i dinamične demokratije u Gruziji kroz primenu OEBS-ovih standarda“, rekao je Dačić, dodajući da je potrebna sveža perspektiva za pronalaženje načina za efikasno upravljanje raznorodnim aktivnostima OEBS-a u Gruziji.

  Predsedavajući OEBS-u pohvalio je kopredsedavajuće Ženevskih međunarodnih razgovora i njihove neprestane napore da unaprede proces, podstakavši sve strane na kreativno razmišljanje, kako bi se izbeglo njegovo ugrožavanje.

  „Ovi razgovori i dalje su jedina inkluzivna platforma koja se bavi posledicama konflikta iz 2008, i ona se mora ojačati“, rekao je Dačić i naglasio značaj Mehanizma za prevenciju i reagovanje na incidente (IPRM).

  Poseta Gruziji usledila je nakon sastanaka održanih juče u Azerbejdžanu, a Dačić će sutra završiti turneju na južnom Kavkazu posetom Jermeniji.

  Tagovi:
  poseta, Dačić, Gruzija, OEBS
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga