18:29 06 April 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 270
  Pratite nas

  Ruska i američka vojska spremaju dokument o saradnji avijacije u operacijama protiv Islamske države u Siriji, rekao je novinarima zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

  „Na našu žalost, Amerikanci za sada svode našu saradnju samo na tehnička pitanja saradnje naših pilota tokom realizacije odgovarajuće misije. Amerikanci su nam predali dokument na kojem radimo. Želim da kažem da je u Generalštabu ovaj dokument dobio podršku. Radimo na njegovom sadržaju“, rekao je Antonov.

  Zamenik ministra je naglasio da će dokument biti koristan, kako koaliciji protiv Islamske države koja je zabranjena u Rusiji, tako i ruskom vojnom resoru.

  Potencijal saradnje Ministarstva odbrane Rusije i Pentagona je mnogo širi od onoga što su predložili Amerikanci Moskvi u kontekstu borbe sa ID, izjavio je novinarima zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

  „Još jednom ponavljam: potencijal rusko-američke saradnje na liniji Ministarstava odbrane je mnogo širi od onog što nam predlažu Amerikanci danas“, rekao je Antonov nakon sastanka sa vojnim atašeima jednog broja stranih država u Moskvi.

  U isto vreme, on je naglasio: „Mi se ne namećemo u svojstvu partnera za rešavanje zajedničkog zadatka koji stoji pred međunarodnom zajednicom“.

  „Mi smo zainteresovani za vojnu saradnju sa svakom stranom u istoj meri u kojoj su i oni“, zaključio je zamenik šefa Ministarstva odbrane Rusije.

  Tagovi:
  saradnja, Anatolij Antonov, Amerika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga