08:18 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  3180
  Pratite nas

  Prvi turistički vodič o Srbiji na ruskom jeziku u izdanju „Poliglota“ predstavljen je danas na Beogradskom sajmu knjiga. Osim u Rusiji, vodič o Srbiji je u prodaji i na tržištima Belorusije, Ukrajine i Kazahstana, kao i u internet prodaji.

  Prema rečima ministra Rasima Ljajića, vodič za rusko tržište je ono što je nedostajalo i što je traženo od strane „naših ruskih prijatelja i ruskih građana“, piše u saopštenju Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija.

  „Zadovoljstvo mi je što smo danas na štandu Ruske Federacije i što imamo priliku da po prvi put, na celovit način, predstavimo turistički vodič na srpskom jeziku, u kojem su predstavljeni turistički potencijali Srbije“, izjavio je Ljajić.

  Obraćajući se prisutnima, Ljajić je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim brojem ruskih turista koji su posećivali Srbiju. Prošle godine taj broj je iznosio nešto više od 40.000, što je zanemarljivo imajući u vidu sa jedne strane potencijale Srbije u turističkom smislu i sa druge strane „veliki interes naših ruskih prijatelja“, ocenio je srpski ministar.

  „Ovo je samo početak jedne kampanje, jer rusko tržište je za nas jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta i mi pokrećemo čitav niz drugih aktivnosti u elektronskim i štampanim medijima, kao i veliku onlajn kampanju“, zaključio je Ljajić.

   

  Tagovi:
  turistički vodič, turizam, Sajam knjiga, Rasim Ljajić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga