03:18 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 110
  Pratite nas

  Udruženje kidnapovanih i ubijenih sa Kosova i Metohije žele da se njihov status izjednači sa statusom drugih žrtava rata, rekao je predsednik tog udruženja Simo Spasić u razgovoru sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

  Ministar Đorđević posetio je Spomen-sobu „Kosmetske žrtve“, gde se susreo sa članovima porodica nestalih i kidnapovanih. Na izloženim fotografijama u Spomen-sobi predstavljeno je 2.500 kidnapovanih i ubijenih civila sa KiM — Srba, Roma, Goranaca i Albanaca — koje su oteli i ubili pripadnici terorističke OVK.

  Ministar odbrane Zoran Đorđević na Petoj Moskovskoj konferenciji o bezbednosti
  © Sputnik / Olivera Ikodinović

  „Tražimo da država pomogne porodicama žrtva. Najviše nas pogađa što u Briselu nema razgovora o kidnapovanim Srbima, nema odgovornosti komandanata OVK“, rekao je predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih sa KiM Simo Spasić.

  Srbija će učiniti sve da oni koji su počinili zločine odgovaraju i napori na pomirenju budu nastavljeni, rekao je ministar Zoran Đorđević.

  „Postavka je opomena svima i svojevrsno sećanje na postradale, koje, osim porodica, poštuje i država Srbija, koja će učiniti sve da oni koji su počinili zločine odgovaraju, a da, uporedo sa tim, budu nastavljeni napori na pomirenju naroda na ovim prostorima“, zaključio je ministar odbrane.

  Slično:

  Srpski ministar odbrane i gensek ODKB o saradnji
  Izabran novi ministar odbrane
  Budući ministar odbrane Srbije finansijski ekspert
  Tagovi:
  spomen soba, ministar odbrane, kidnapovani, ubijeni, pomirenje, žrtve, nestali, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih sa KiM, Zoran Đorđević, Simo Spasić, Kosovo i Metohija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga