21:14 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 146
  Pratite nas

  Ministar Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u „ofšor“ zonama koje se pominju u istraživanju „Rajski papiri“.

  „Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve svoje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije“, naveo je Popović u izjavi za javnost. 

  Ministar ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.

  Prema njegovim rečima, renomirana konsultantska kuća PVC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u „ofšor“ zone.

  Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, navodi Popović i dodaje:

  „Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu“. 

  On navodi i da je u istraživanju „Rajski papiri“ verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio. 

  „Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije“, istakao je ministar Nenad Popović.

  Tagovi:
  Rajski papiri, ofšor, Nenad Popović, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga