06:55 28 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1165
  Pratite nas

  Voda za piće u Beogradu je ispravna i nisu tačni navodi o neispravnosti vode plasirani na društvenim mrežama, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  Vesić je na konferenciji za novinare rekao da ispravnost vode proverava laboratorija JKP Vodovod i kanalizacija i Gradski zavod za zaštitu zdravlja, koji su dužni da daju upozorenje ako je voda neispravna.

  Kako je istakao, takvog upozorenja nema.

  Da bi uverio građane da je voda za piće ispravna, nakon širenja panike na društvenim mrežama, on je na konferenciji za novinare koja je održana nakon što se društvenim mrežama poput munje proširila vest da je voda za piće u Beogradu neispravna, odnosno da je kontaminirana metanom, popio času česmovače.

  Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odmah je jutros saopšteno da je voda u Beogradu u potpunosti ispravna za piće, a šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu u proteklim danima.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da su podnete krivične prijave protiv ljudi koji su širili lažnu vest o neispravnosti kvaliteta vode u glavnom gradu. „Svako širenje lažnih vesti je krivično delo, mi smo još jutros prijavili ove ljude policiji — Odeljenju za visokotehnološki kriminal i očekujemo da oni budu pronađeni i procesuirani“, rekao je Vesić.

  Da bi dokazao Beograđanima da nema mesta za paniku najpre je pred novinarima, iz bokala sipao u čašu vodu iz česme, a potom se sa novinarima uputio do toaleta gradske skupštine, gde je opet popio čašu vode natočene iz česme nad lavaboom.

  Tanjug, B 92

  Tagovi:
  ispravnost, voda, Beograd, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga