20:34 23 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Štrajk prosvetara

  Škole preuzele više od 630 prosvetara koji su tehnološki višak

  © AFP 2018 / MYCHELE DANIAU
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 14

  Od ukupno 4.580 prosvetara koji se vode kao tehnološki višak, njih više od 630 je u poslednjih nedelju dana raspoređeno po školama u Srbiji.

  Na listama tehnoloških viškova, koje se ažuriraju u Ministarstvu prosvete, ostala su još 3.944 prosvetara, koji su uglavnom ostali bez dela norme.

  U Ministarstvu prosvete kažu za Tanjug da je broj preuzimanja bio veći, ali da škole još nisu unele podatke u informacioni sistem.

  „Broj preuzimanja je mnogo veći. Dešava se da su ljudi preuzeti, a da mi nemao podatke o tome jer škole nisu ažurirale svoje informacione sisteme“, kaže predsednik Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti Miloš Blagojević.

  Ministarstvo prosvete je i ove godine uputilo školama stručno uputstvo da škole moraju da preuzimaju tehnološke viškove i da oni imaju prednost u odnosu na one koji su angažovani po ugovoru na određeno. Pred početak nove školske godine, 4.580 prosvetnih radnika postalo je tehnološki višak, od toga je 400 radnika zaposlenih u prosveti ostalo bez ijednog časa. 

  Tagovi:
  tehnološki viškovi, škole
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga