11:53 24 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Linda Van Gelder i Aleksandar Vučić

  Vučić s regionalnom direktorkom Svetske banke: Srbija primer uspešnih ekonomskih reformi

  © Tanjug / Rade Prelić
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2219

  Tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda van Gelder konstatovala je da je Srbija primer uspešno sprovedenih ekonomskih reformi posle najteže situacije u istoriji srpske ekonomije.

  Zahvaljujući teškim reformama koja je sprovela u prethodnom periodu, Srbija je izašla iz teške krize i beleži dobre fiskalne rezultate, prenosi Tanjug.

  Sagovornici su zaključili da će Svetska banka zajednički raditi sa Vladom Srbije na daljem unapređenju konkurentnosti srpske ekonomije, reformi državnih preduzeća, unapređenju javne administracije i promociji E-uprave, ali kao najvažniji zadatak naveli su pomoć u upravljanju javnim investicijama i unapređenju implementacije strateških projekata.

  Zaključeno je i da će, kao što je to bio slučaj u prethodnih pet godina, bliska saradnja biti nastavljena i da Svetska banka ostaje glavni partner Srbije u sprovođenju reformi u Srbiji.

  Kako je saopštila pres-služba predsednika Srbije, Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci i pomoći koja se pruža Srbiji, a Linda van Gelder je najavila da će Svetska banka, u okviru Agende novog rasta, analizirati srpski model rasta na makro, sektorskom i mikro nivou u cilju nastavka ekonomskih reformi.

  Tagovi:
  Linda Van Gelder, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga