03:02 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 122
  Pratite nas

  Austrijske institucije su spremne da se angažuju kako bi Priština ukinula taksu od 10 odsto na svu robu kupljenu u Srbiji, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. O rešenju problema će danas u Briselu razgovarati austrijska ministarka ekonomije Margareta Šrambok i evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom.

  Predsednik PKS Marko Čadež je generalnom sekretaru Ministarstva privrede i digitalizacije Austrije Mihaelu Esterlomu u Beču uručio pismo PKS povodom odluke prištinskih vlasti da uvedu dodatnu taksu od 10 na robu iz Srbije i ukazao na štetu koja se takvim potezom institucija u Prištini nanosi srpskoj, ali i privredi celog regiona.

  „Naišli smo na veliko razumevanje i spremnost predstavnika austrijskih institucija da se angažuju na rešavanju ovog problema i ukidanju te iracionalne odluke“, ukazao je Čadež i rekao da će pismo odmah biti dostavljeno austrijskoj ministarki ekonomije Margareti Šrambok, koja boravi u Briselu. 

  „Ona će tokom dana imati sastanak sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom, uručiti joj pismo, preneti naše poruke i razgovarati o rešavanju problema, koji ima posledice za privredu celog regiona“, precizirao je predsednik PKS.

  Čadež je pismo PKS predao i predsedniku Privredne komore Austrije (PKA) Haraldu Mareru, koji je u razgovoru istakao da će se i PKA i on lično angažovati i reagovati povodom problema nastalog odlukom Prištine da uvede namet za robu iz Srbije, saopštila je PKS.

  Slično:

  Ljajić: Priština ili da promeni ponašanje ili da izađe iz Cefte
  Ljajić hitno saziva region: Priština pogazila sporazum
  Ljajić: Tražimo od Prištine ukidanje mere na uvoz brašna
  Tagovi:
  taksa, PKS, roba, privreda, uvoz, podrška, šteta, Marko Čadež, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga