11:36 25 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  173248
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

  Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i zahvalili mu što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu, prenosi Tanjug.

  Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

  On je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

  Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

  Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom u Predsedništvu Srbije
  © Sputnik / Dragan Kujundžić
  Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom u Predsedništvu Srbije

   

  Tagovi:
  Ana Brnabić, Aleksandar Čepurin, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga