09:12 20 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Kamion robe na prelazu Jarinje

  Žestoka kritika mera Prištine iz — Prištine

  © Tanjug /
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  192

  Predsednik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa rekao je da je odluka o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto populistička mera, doneta bez prethodnog promišljanja o mogućim kontramerama.

  „Vlada bi trebalo da pruži više informacija o tome, kao i da sagleda sve posledice ovakve odluke po firme i građane“, rekao je Mustafa nakon sednice Generalne skupštine stranke.

  Mustafa smatra da Srbija zaslužuje preduzete mere zbog, kako je rekao, akcija koje je preduzimala protiv Kosova, prenosi Tanjug.

  Ipak, ističe, kosovska vlada je morala da analizira i mogućnost preduzimanja kontramera.

  „Povećanje poreza se donosi na osnovu analiza, a ne na osnovu emocija zato što je Srbija sprečila članstvo Kosova u Interpolu“, rekao je Mustafa, preneo je Ljajmi.

  „Predsednik kosovske Privredne komore Berat Rukići rekao je danas da će ukoliko dođe do nestašice proizvoda uslediti rast cena. 

  Bitno je da radimo na alternativama snabdevanja, pošto je Privredna komora preuzela tu ulogu. Ja sam u stalnoj komunikaciji sa svojim kolegama iz Makedonije, Crne Gore, Austrije, posetiću i Tursku, videćemo i šta su alternative za neke strateške proizvode, uglavnom sirovine“, rekao je Rukići za agenciju „Kosovapres“. 

  „Ukoliko se pojavi nedostatak proizvoda na tržištu, to automatski podrazumeva rast cena, i to je situacija koju pokušavamo da izbegnemo“, rekao je on, prenela je RTK 2. 

  Tagovi:
  Priština, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga