11:50 21 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

  Vulin: Napad na biće RS, odgovoriti jedinstvom

  © Sputnik / Dejan Simić
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 281

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je inicijativa SDA za promenu naziva Republika Srpska provokacija i napad na samo biće RS, na koji se, poručuje, mora odgovoriti jedinstvom.

  „Naravno da je to pravno apsolutno nemoguće, pošto je Ustavom BiH jasno određeno ime entiteta koji se zove Republika Srpska. Ne možete vi odlukom Ustavnog suda menjati sam Ustav", rekao je Vulin novinarima u Beogradu, upitan da prokomentariše inicijativu SDA za promenu imena RS.

  On je rekao da je veoma zabrinut zbog te inicijative, ali ne zato što ona može da ukine RS, jer ne može, već zato što govori o veoma lošim namerama prema RS i prema Srbima koji žive u BiH.
  Prema njegovim rečima, ta inicijativa će blokirati politički život u Bosni i Hercegovini i produbiti podele, prenosi Tanjug. 
  „Ova inicijativa će izazvati reakcije kod Srba u BiH i ja se zaista nadam da će Srbi u BiH pokazati smirenost, ali i više od svega, pokazati jedinstvo. Na ovakvu provokaciju, na ovakav napad na samo biće Republike Srpske mora se odgovoriti jedinstvom", poručio je Vulin.
  On je podsetio da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da je za nas bilo kakva promena tog sporazuma apsolutno neprihvatljiva. 
  „Samo dva entiteta i tri naroda mogu da se dogovore ako nešto žele da promene, nikakvi sudovi, a posebno nikakva sila. Veoma sam zabrinut za razvoj političke situacije u BiH. Znam da će Republika Srpska opstati i samo Srbe molim da budu mirni i da budu jedinstveni", poručio je Vulin.

   

   

  Tagovi:
  Aleksandar Vulin, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga