19:53 31 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  110730
  Pratite nas

  Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo da opstanemo, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom napada na srpske vaterpoliste u Splitu i istakao da je Srbija spremna za drugačije, bolje odnose, prenosi Tanjug.

  Vučić je siguran da se tako nešto u Beogradu ne bi desilo.

  Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska moraju zajedno, poštujući razlike i drugačiji pogled na prošlost, da pokušaju da grade drugačiju budućnost.

  „Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumemo da bez naše saradnje, sa ovakvim uzimanjem naših ljudi sa Zapadnog Balkana sa zapadnoevropskog tržišta, plašim se da nećemo moći da opstanemo. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne desi ovo što juče dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj“, dodao je Vučić.

  On je rekao i da je razgovarao sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem i da ga je pitao za zdravlje vaterpolista. 

  „Država je reagovala i uputila protestnu notu. Da budem racionalan, jer to što bih rekao iz besa nikom ne bi pomoglo, brine me i to što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru“, rekao je Vučić.

  On je primetio da je Ambasada Srbije u Hrvatskoj možda propustila da proceni rizik i traži policijsko obezbeđenje, ali, pretpostavlja, niko nije očekivao da će se tako nešto desiti, jer je u pitanju bila jedna od takvih utakmica u nizu.

  „Izvinjavam se tim ljudima što nismo dovoljno pažnje obratili, mislite da je to redovna utakmica, pa Ambasada nije tražila posebnu policijsku zaštitu, mislite da je to rutina, imamo zajedničke lige u košarci, nikad nije bilo problema, sad za vaterpolo da bude problem? Ko bi u to poverovao?“, zaključio je on. 

  Tagovi:
  vaterpolisti, Aleksandar Vučić, Split, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga