07:32 17 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Upad demonstranata u zgradu RTS-a

  Osumnjičeni za upad u zgradu RTS-a pušteni da se brane sa slobode

  © Tanjug / Tanja Valič
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 316

  Viši sud u Beogradu je nakon saslušanja oslobodio trojicu učesnika demonstracija osumnjičenih za krivično delo nasilničkog ponašanja i odbio predlog da im se odredi pritvor. Reč je o dvojici maskiranih učesnika koji su u subotu u zgradu RTS-a uneli motornu testeru, a treći je osumnjičen za napad na policajca.

  Pogled na moskovski Kremlj
  © Sputnik / Ekaterina Česnokova
  Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja U. S, M. P. i M. Č. doneo rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora. 

  Oni se terete za krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. 

  Protiv ovog rešenja Više javno tužilaštvo u Beogradu može izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

  Tanjug prenosi da je Prekršajni sud ukinuo zatvorske kazne petorici koji su u nedelju osuđeni na zatvorske kazne od 30 dana zbog upada u RTS i u toku večeri biće pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli.

  Šesti osuđeni još nije primio prvostepenu presudu, pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor.

  Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da očekuje da oni koji se nalaze u pritvoru zbog demonstracija u Beogradu budu oslobođeni, jer, ističe, nisu oni odgovorni — već oni koji su ih zloupotrebili.

  On je rekao da će sutra pogledati ove krivične predmete, ali da ne želi ništa da prejudicira dok se ne upozna sa detaljima slučaja.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga