23:29 20 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 26
  Pratite nas

  Procenjuje se da na teritoriji Kosova postoji 200.000 komada oružja u ilegalnom posedu, a od decembra dosad je nadležnim službama stiglo samo 500 zahteva za njihovu legalizaciju.

  Još tri meseca je ostalo do isteka roka za legalizaciju ilegalnog oružja, a zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Izmi Zeka izjavio je za prištinski „Ekspres“ da je velika količina ilegalnog oružja na Kosovu posledica nepoverenja u institucije i napetih odnosa između Kosova i Srbije.

  Svi građani koji poseduju ilegalno oružje imaju priliku da do juna ove godine podnesu zahtev za legalizaciju, a odluku o tome donelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Zeka kaže da oko 200.000 komada ilegalnog oružja u posedu građana predstavlja pretnju pre svega po njihovu bezbednost.

  „Trenutno je više od 500 zahteva za legalizaciju oružja upućeno MUP-u, a procenjuje se da će do kraja ove kampanje biti legalizovano između 1.300 i 1.400 komada oružja“, dodao je Zeka, koji kaže da je to malo i da bi on želeo da na Kosovu nema ilegalnog oružja, preneo je Tanjug.

  Inače, građani koji poseduju ilegalno oružje mogu biti kažnjeni novčanom kaznom od 7.500 evra ili zatvorskom kaznom u trajanju do pet godina.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga