08:40 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  5939
  Pratite nas

  Komesar EU za proširenje, a od danas i ambasador Sportskih igara mladih Johanes Han rekao je da je ova inicijativa najveći sportski događaj među amaterima u svetu i da sve što je u okviru nje postignuto vredi Nobelove nagrade, prenosi Tanjug.

  Evropski komesar je na svečanosti u Beogradu rekao da će uložiti sve moguće napore da podrži ovu vrstu regionalne inicijative i u budućnosti, kao što je to radio i do sada, posebno među mladima.

  Han je na svečanosti na kojoj je proglašen za ambasadora Igara, rekao da je ovo priznanje za njega lično najviše koje je dobio i koje će ikada dobiti. 

  „Bila je, jeste i biće odlična ideja da se mladima pruži prilika da igraju jedni s drugima, da iskoriste svoje talente, interesovanja, ambicije, a sve u okviru zdrave konkurencije“, rekao je Han.

  Ovaj događaj je, prema njegovim rečima, prerastao u najveći sportski događaj među amaterima u svetu i to je veliko dostignuće.

  „Ono što nikada nisam radio kao političar, nisam se zahvaljivao sponzorima, ali sada ću načiniti izuzetak i zahvaliti se svim sponzorima što su finansirali ovu vrstu aktivnosti, jer mislim da je to najbolja moguća investicija koju neko može da uloži u društvo“, istakao je Han.

  I ako to doprinese boljem međusobnom razumevanju, pomirenju, doprineće i situaciji u regionu, među zemljama, a omogućiće i stvaranje prijateljstva za ceo život.

  „Uveravam vas da ćete imati podršku i u budućnosti“, rekao je on. 

  Kako kaže, ima mnogo priča o tome ko je najbolji kandidat za Nobelovu nagradu.

  „Ova inicijativa bi bila najbolji mogući kandidat, jer ono što ste postigli i uradili vredi da bude nagrađeno i izvan regiona“, zaključio je Han. 

  Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a već nekoliko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

  Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

  Tagovi:
  Nobelova nagrada, Johanes Han, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga