07:30 17 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Potopljeno dvorište u Sanskom Mostu

  U Srbiji više nema opasnosti od poplava

  © AP Photo / Darko Bandić
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 110

  U Srbiji više nema opasnosti od poplava, kaže načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

  Nikolić dodaje da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.

  Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kiša će danas prestati, rekao je Nikolić i istakao da tokom jučerašnjeg dana nije bilo kritičnih mesta, niti su padavine ugrozile stanovništvo i objekte bilo gde u Srbiji.

  „Najave o padavinama od pre nekoliko dana se nisu obistinile, ali bez obzira na to, vodićemo i dalje računa, jer su najavljene male padavine koje neće praviti probleme“, rekao je Nikolić.

  Dodao je da su vodostaji reka malo povećani, ali da ni to neće ugroziti stanovništvo ni objekte. Nikolić je dodao i da će se obilne padavine koje su pogodile BiH i Hrvatsku odraziti na Savu, ali da vodostaj neće praviti probleme u Srbiji. „Padavine koje su najavljivane, praktično su prošle na našu sreću bez ikakvih posledica“, rekao je Nikolić.

  On je dodao i da sneg koji je padao u okolini Novog Pazara i Divčibara takođe neće praviti probleme, jer se brzo topi. „Pribojavali smo se da ne padne veća količina kiše na jednom brdsko-planinskom lokalitetu i izazove bujičnu poplavu. Do toga nije došlo i za sada nema nikakvih problema“, zaključio je Nikolić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga