22:36 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 03
  Pratite nas

  Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio da će vodostaj na reci Savi danas biti u porastu i da će prevazilaziti granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda. U sktoru MUP-a za vanredne situacije kažu da se reke povlače, ali da predstoji posao da se stvore uslovi da se ljudi vrate kućama.

  Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je 297 osoba i to je preventivna evakuacija, rekao je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Boban Stevanović za RTS.

  Situacija je različita od slučaja do slučaja, kaže Stevanović i dodaje da je najbitnije da su važni putni pravci prohodni, a utvrđivaće se materijalna šteta.

  Poplavljena Ibarska magistrala
  © Foto : jutjub/Goran Šljivić

  Slušajte savete stručnih lica na terenu“, zaključio je Stevanović.

  Vojska Srbije je spremna da na poziv Sektora za vanredne situacije odmah reaguje. 

  RHMZ je izdao hidrološko upozorenje u kojem se navodi da će do srede, 5. juna, biti u porastu i vodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Đetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru i da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

  Kako se navodi, vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Belici, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama, biće u umerenom i većem porastu do srede, 5. juna, sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

  U RHMZ upozoravaju da će vodostaji na banatskim vodotocima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

  Tagovi:
  Sava, vodostaj, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga