23:24 31 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1314
  Pratite nas

  Carinici se na našim najfrekventnijim prelazima ka EU gotovo svakodnevno susreću sa „slepim putnicima“, a od početka godine do danas otkriveno je blizu 850 takvih slučajeva.

  Tako je na prelazu Batrovci 25. juna u kamionu čačanskih registracija natovarenom auto-gumama pronađeno pet migranata, dok je 2. jula skener registrovao još trojicu u tovaru otpadnog papira koji je bugarski šleper prevozio ka Sloveniji.

  Najviše pokušaja migranata da se ilegalno domognu neke od zemalja EU zabeleženo je na prelazu Horgoš, ali i na prelazu Šid.

  Pojedini štampani mediji izveštavaju da su migranti uveli i neke novitete u pokušajima ilegalnog prebacivanja preko granice.

  Tako su, na primer, primećeni slučajevi krađe identiteta, odnosno pokušaji da se preko granice pređe sa putnim ispravama državljana Srbije koji su im likom slični, dok su se pogranični organi susednih država susretali i sa pokušajima migranata da granicu pređu potpuno uronjeni u rasuti tovar robe, poput kukuruza u zrnu, kada su za disanje koristili samo cevčice, preneo je Tanjug.

  Migranti izlaze iz hladnjače
  Uprava carina
  Migranti izlaze iz hladnjače
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga