19:35 25 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  21620
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Srbije oglasilo se saopštenjem povodom navoda u medijima da je šef delegacije Srbije, brigadni general Predrag Bandić, napustio sastanku u Briselu posle prisustva predstavnika privremenih prištinskih institucija.

  „Šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO-u brigadni general Predrag Bandić, ujedno vođa delegacije Republike Srbije na 23. sastanku Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana koji je održan u Briselu, izrazio je oštar protest, a zatim i napustio sastanak, jer su predstavnici privremenih institucija u Prištini zloupotrebili svoje učešće na skupu i iskoristili ga za pokušaj promovisanja nezavisnosti takozvanog ’Kosova‘ i njegovih nepostojećih institucija“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  Ministarstvo navodi da je ovakav postupak reakcija delegacije Republike Srbije na nastup delegacije privremenih institucija u Prištini, jer je uslov bio da na navedenom sastanku ta delegacija bude obeležena samo imenom i prezimenom, posebno imajući u vidu da je skup organizovao NATO, koji kao organizacija ne prepoznaje takozvano „Kosovo“.

  „Naime, šef delegacije Privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se obrati na skupu, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme je pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog ’Kosova‘, nakon čega je vođa srpske delegacije oštro protestovao i napustio sastanak“, saopštilo je Ministarstvo.

  U saopštenju se dodaje i da je sastanak, nakon što ga je naša delegacija napustila, vrlo brzo i završen.

  „Napominjemo da je reč o nezabeleženom skandalu kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije“, stoji na kraju saopštenja Ministarstva odbrane Srbije.

  Tagovi:
  protest, Priština, Brisel, Ministarstvo odbrane, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga