21:29 10 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  4266
  Pratite nas

  Agencija Srna objavila je tekst u kojem tvrdi da je jedan od svedoka trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji rekao da su izvađeni organi ubijenih Srba isporučivani redovno od ponedeljka do srede komercijalnim letovima za Istanbul.

  Takođe, navodi Srna, u istrazi koju su povodom trgovine organima vodili istražitelji Unmika, svedok, koji je označen slovom „P“, potvrdio je „saznanja“ da je većina članova klana braće Ramuša i Dauta Haradinaja i Naima Maljokua živela u oblasti Tropoje u Albaniji, prenosi RTRS.

  Braća Haradinaj, posebno Daut, imaju veoma dobre veze na Bliskom istoku i u Turskoj. Mnogi islamski fundamentalisti su se terorističkoj OVK upravo pridružili u bazama Tropoji i Kukešu, pre i u toku rata na poziv braće Haradinaj, navodi se u Izveštaju sa oznakom „strogo poverljivo“ šefa Misije za istrage zločina iz Skoplja i Prištine Emona Smita.

  Agencija navodi da je u posedu poverljive prepiske Smita sa šefom Misije za istrage Patrikom Lopesom Teresom, u kojoj Smit, na Teresov zahtev, dostavlja izveštaj o ishodu razgovora koje je imao sa šefom Odeljenja Unmika za pravosuđe Polom Kofijem u vezi sa zločinima na Kosovu i Metohiji, sa posebnim osvrtom na „Žutu kuću“ na severu Albanije.

  Opširnije o ovoj temi pročitajte na ovom linku.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga