20:11 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 228
  Pratite nas

  Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici odbojkašicama Srbije i njihovom selektoru dodelila nagrade u vrednosti od po 20.000 evra, saopšteno je iz Vlade.

  „Članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci, održanom u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj od 23. avgusta do 8. septembra, dodeljene su novčane nagrade od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos pripao je i njihovom treneru Zoranu Terziću“, precizirano je u saopštenju.

  Nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je odbojkašici Maji Ikodinović (rođenoj Ognjenović) za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom 2006. godine u Japanu, a Vlada Srbije nije zaobišla ni zlatne basketaše.

  „Sportistima u disciplini košarka tri na tri: Marku Saviću, Danilu Mijatoviću, Dejanu Majstoroviću i Dušanu Domoviću Bulutu za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine, Vlada je dodelila nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos za osvojenu medalju dobio je i njihov trener Goran Vojkić“, navedeno je u saopštenju.

  Na sednici su usvojene izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama. Povećanjem iznosa novčanih nagrada za sportiste i trenere, Vlada želi da istakne važnost vrhunskih rezultata i osvajanja medalja na najznačajnijim takmičenjima — Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

  „Usvojenim izmenama iznos za osvojenu zlatnu medalju na tim takmičenjima podignut je na 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti), za srebrnu na 45.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti), a za bronzanu na 35.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti). Ujedno su izjednačeni iznosi za pojedinačne i ekipne sportove, a sve u cilju da se podstakne postizanje boljih rezultata i osvajanje većeg broja zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na sledećim Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi“, stoji u saopštenju.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga