18:19 06 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 161
  Pratite nas

  Povećanje plata pripadnicima vojske može se očekivati od novembra, zjavio je večeras za javni servis načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

  On je naveo da je povećanje plata pripadnika Vojske nešto što je „jako blizu i veoma vidljivo“ i da je to direktno vezano za odluku Vlade, a da se može očekivati u novembru.

  Mojsilović je rekao i da je imao intenzivne razgovore sa predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

  „Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vid Vojske Srbije — na kopnenu vojsku“, naveo je Mojsilović, dodajući da si već otpočeli s opremanjem složenim borbenim sistemima.

  Pomenuo je da je reč o haubicama „nora“ 155 milimetra, odnosno bobenom vozilu „lazar 3“, koje do kraja godine treba da dobije još jedna pešadijska jedinica kopnene vojske.

  Načelnik Generalštaba je rekao i da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora.

  Navodeći da je danas bio poseban dan za vojsku, svečan i pozitivan, jer je promovisana najmlađa generacija oficira, Mojsilović je podsetio da je promovisano 156 oficira.

  Mojsilović je naveo i da je u ovoj generaciji veći broj oficira, a da je ono što ih motiviše da upišu Vojnu akademiju pre svega poverenje u vojsku, poverenje u državu i patriotizam.

  Tagovi:
  Milan Mojsilović, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga