09:14 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Piše
  14117
  Pratite nas

  Predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću nakon saslušanja koje je trajalo više od četiri sata u Osnovnom državnom tužilaštvu određeno je zadržanje.

  Milačić je na zahtjev tužioca da potpiše zapisnik izjavio:

  „Sram vas bilo što ovo radite kao da sam neki kriminalac, umjesto da me pustite kući da budem kod svoje djece. Vi ste umjesto toga odlučili da me kao poslednjeg kriminalca uhapsite, iako ste mogli na osnovu mog iskaza da me pustite da se branim sa slobode. Niste to htjeli i zbog toga sram vas bilo. Napuštam ovu prostoriju jer se bolje osjećam u zatvoru i u pritvoru, nego u ovoj prostoriji. Zbog toga ne želim da potpišem ništa što mi tražite. Sram vas bilo. Napuštam ovu prostoriju.“

  Predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića su nakon saslušanja odmah sproveli u zatvor, a prilikom uvođenja u maricu, obratio se prisutnim sa riječima: „Ovo je osveta tužilaštva!“

  U tužilaštvu je trenutno u toku proces saslušanja generalnog sekretara Prave Crne Gore Vladislava Dajkovića, kao i člana te partije Dragoja Vlahovića. Članovi porodice i dio članstva Prave još uvijek se nalaze ispred zgrade Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

  Hapšenje Marka Milačića
  Prava Crna Gora
  Hapšenje Marka Milačića

  Nekoliko desetina građana okupilo se jutros ispred zgrade Uprave policije u Podgorici kako bi pružilo podršku uhapšenom lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću.

  Podsetimo, crnogorska policija je juče oko 11.20 časova u centru Podgorice uhapsila predsednika Prave Crne Gore Marka Milačića i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

  Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i pokušao da održi govor ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

  © Sputnik / Sputnjik
  Govor Marka Milačića nakon koga je uhapšen

  Do incidenta je došlo oko 11 časova, kada je, kako tvrdi Milačić, policija „nepropisno i nezakonito“ zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres-konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Tokom akcije policajci su koristili i sprej za oči.

  Milačić je saopštio putem Fejsbuka da su mu prilikom hapšenja naneli telesne povrede u vidu frakture palca leve šake, kao i da su mu se pojavili hematom i ogrebotina u predelu ruku i leđa.

  Milačić je zbog toga iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar.

  Tagovi:
  Prava Crna Gora, Crna Gora, Marko Milačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga