03:59 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2431
  Pratite nas

  U Ulici kraljice Marije pukla je vodovodna cev, zbog čega se velike količine vode slivaju preko Cvijićeve u donje delove grada. Sve ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ su na terenu kako bi se otklonio kvar zbog kojeg je došlo i do poremećaja u vodosnadbevanju. Kvar će, prema prvim procenama, biti saniran do ponoći.

  Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ saopštavaju da je jutros zbog kvara na magistralnom cevododu na uglu dveju ulica, a u okviru rekonstrukcije tog područja, jutros oko 5 sati isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema.

  Kako se navodi, sve ekipe su na terenu, a tokom sanacije kvara potrošači će u centralnim gradskim zonama osetiti poremećaj u vodosnadbevanju.

  „Poremećaje u vodonabdevanju imaće građani koji žive na višim spratovima, a oni koji žive na nižim spratovima imaće umanjen pritisak na opštinama Palilula i Stari grad“, rekao je Tanjugu Vladimir Šobota iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

  Prva procena „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ je da će kvar biti otklonjen do ponoći, a Šobota dodaje da će se tačna informacija znati kada počne otklanjanje kvara.

  Pukla vodovodna cev u centru grada
  © Foto : Ivana Antić
  Pukla vodovodna cev u centru grada

  Građani će imati problema sa vodosnadbevanjem sve dok ne bude otklonjen kvar.

  Kako je naveo Šobota, magistralna cev koja je jutros pukla snadbeva dva centralna gradska rezervoara, „Glavni“ i „Pionir“.

  Šobota je rekao i da se cev zatvara uz pomoć 10 zatvarača, da je za sada zatvoreno sedam, a da je ostalo još tri.

  Poplava u centru Beograda
  © Foto : Antić Ivana
  Poplava u centru Beograda

  Nakon havarije izazvane pucanjem cevi, voda je prodrla u podzemnu garažu Gradske uprave Beograd, rečeno je Tanjugu u gradskom Sekretarijatu za vanredne situacije.

  Ekipe Sektora su na terenu na adresi Uprave u Kraljice Marije 1, radnici pumpama crpe vodu iz garaže, a vozila se uklanjaju.

  Pešaci u problemu
  © Foto : Ivana Antić
  Pešaci u problemu

  Velika količina vode od jutros se sliva Cvijićevom ulicom, Starine Novaka, Dalmatinskom, Stanoja Glavaša, kao i Bulevarom despota Stefana.

  Poremećaje u vodosnabdevanju imaće danas stanovnici gradskih opština Plalilula i Stari grad zbog pucanja magistralne cevi F 700 na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije.

  Gužva u saobraćaju
  © Foto : Ivana Antić
  Gužva u saobraćaju
  Tagovi:
  Beograd, poplave
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga