19:42 14 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 480
  Pratite nas

  Svetska fudbalska federacija (FIFA) pismeno je 20. septembra preporučila predsedniku fudbalskog saveza Kosova (FSK) Agimu Ademiju da FSK povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, kako bi utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde mogla da bude odigrana 5. oktobra.

  Kako saznaje „Kosovo onlajn“ u Cirihu, u pismu, koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

  „Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ’Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo‘. Uzimajući u obzir gore navedene stavke, i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra“, navodi se u pismu FIFA.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga