22:17 27 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  67895
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, posle posete Njujorku, da je naša situacija po pitanju Kosova i Metohije vrlo teška, veoma komplikovana I složena, ali da u taktičkom smislu treba da gledamo da pomeramo sve što možemo da bismo napravili povoljniju poziciju za naš narod i zemlju.

  Vučić je, u izjavi za TV Prva, rezimirajući razgovore u Njujorku sa predstavnicima velikih sila o teritorijalnom integritetu, kazao da samo Sergej Lavrov govori o našem teritorijalnom integritetu, dok drugi kažu da mi narušavamo tuđi teritorijalni integritet.

  "Taktička borba će se nastaviti, a strateški mogu da govorim tek kada bismo imali nekakav okvirni sporazum u glavi i to bi bila strateška odluka. Sve ostalo je taktičko pomeranje", objasnio je predsednik.

  Vučić je kazao da smo još daleko od sporazuma, i da je u pitanju mozak ljudi - kakve su želje i Srba i Albanaca, da li možemo da razumemo šta nas čeka u budućnosti ili ne možemo da razumemo jedne druge, te da to nije pitanje meseci i godina.

  "Može da bude za pet meseci, a može da bude i za 50 godina, a može da bude i nikada", odgovorio je Vučić na pitanje da li smo udaljeni od sporazuma više meseci ili godina.


  Tagovi:
  Srbija, UN, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga