12:51 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2130
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je na sastanku sa zvaničnikom Ujedinjenih nacija da se danas u Hrvatskoj negira činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, kao što i bosanski Srbi odbijaju da priznaju genocid u Srebrenici.

  Kako je saopšteno iz Komšićevog kabineta u Sarajevu u subotu, on se tokom dana u Njujorku sastao sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN za sprečavanje genocida Adamom Dengom, prenosi Hina.

  „Komšić je istakao apsurdnu činjenicu da se sa začuđujućom upornošću i dan-danas u entitetu Republika Srpska institucionalno negira genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju, ali i da se, pre svega u susednoj Hrvatskoj, kroz javno i političko delovanje pojedinaca negira zločin genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu u sklopu kvislinške tvorevine NDH“, navodi se u saopštenju.

  On je sugerisao da je potreban specifični pristup za svaki region kada su u pitanju ovakvi zločini, kako se ne bi upalo u zamku površnog i šablonskog pristupa.

  Tagovi:
  Željko Komšić, Jasenovac, Srebrenica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga