13:38 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1232
  Pratite nas

  U vojnoj bazi „Butmir“ kod Sarajeva danas su počele redovne godišnje vojne vežbe „Brzi odgovor“, kojima se proverava sposobnost Eufora da brzo i efikasno, po potrebi, pojača vojno prisustvo u BiH, koristeći deo rezervnih snaga u partnerskim zemljama, prenosi Tanjug.

  Na svečanom otvaranju vojnicima se obratio komandant Eufora general major Rajnhard Trišak, koji je naglasio da Eufor održava ograničeno vojno prisustvo u BiH, ali ima sposobnost da brzo pojača svoje brojno stanje i snagu, kao i da reaguje na svaku pretnju sigurnom i stabilnom okruženju.

  „Vežbama ’Brzi odgovor‘ proveravaju se mehanizmi za brzo aktiviranje naših rezervnih snaga i njihovu integraciju sa snagama koje su raspoređene u području operacija. Činjenica da su ovde postrojeni pripadnici naših rezervnih snaga iz Velike Britanije i Austrije pokazuje da to funkcioniše“, poručio je Trišak.

  On je zahvalio Oružanim snagama BiH i drugim nadležnim ministarstvima na saradnji sa Euforom.

  Svečanosti u bazi „Butmir“ prisustvovali su predstavnici institucija na državnom nivou i predstavnici ambasada, kao i predstavnici Oružanih snaga BiH.

  Kliks dodaje da su se, uz kolege iz Euforovog višenacionalnog bataljona u BiH, postrojili i pripadnici Euforovih rezervnih snaga, koji su došli iz Austrije, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije i Kfora i da će od 7. oktobra do 11. oktobra održati vojnu vežbu u celoj BiH.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga