10:50 30 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2624
  Pratite nas

  Građane Beograda danas čeka još jedan protest taksista koji su odustali od blokade mostova, ali ne i od tročasovne blokade grada — od 14 do 17 časova. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović poziva na sprovođenje zakona.

  Iako bi mnogi trebalo da upute izvinjenje građanima, izvinjavam im se ja u ime Vlade i jedinica lokalne samouprave koje ne sprovode zakon, ali ih i pozivam da ga sprovedu, poručila je ministarka.

  Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović poručila je da nije dopustivo da taksisti zatvaraju ulice, auto-put ili Gazelu.

  Kaže da je predsednik od njih tražio da ne blokiraju auto-put i da toga neće biti.

  Mihajlovićeva ističe da je važna samo jedna reč — zakon.

  „Zakon mora u svakoj prilici da se poštuje i taksisti i Kar go. Oni moraju da se registruju da bismo znali ko vozi. Ako ni zbog čega drugo, zbog bezbednosti“, rekla je ministarka.

  Smatra da Kar go ne poštuje nijedan zakon.

  „Građanima odgovara da plaćaju po nižoj ceni, ali grad je propisao najnižu cenu. Zakon mora da pobedi. Niko nema ništa protiv da se zakon menja, ali zakon mora da deluje“, rekla je Mihajlovićeva.

  Ističe da taksisti poštuju Zakon o prevozu putnika i da taj zakon „nema nikakvih rupa“.

  „Ako ima rupe, koje su? Ajmo odmah da ih rešavamo, da ne trpe građani. Uređujemo zakon da građanima bude bolje“, rekla je ministarka.

  Na pitanje zašto se do sada čekalo da se reaguje, ako Kar go krši zakon, Mihajlovićeva je rekla da je podneto mnogo prijava, ali da zakon moraju da sprovode i jedinice lokalne samouprave, Ministarstvo državne uprave, Ministarstvo pravde, tužilaštvo.

  Tagovi:
  Mihajlović, Beograd, taksisti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga