14:43 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  4882
  Pratite nas

  Srpska redakcija Sputnjika laureat je specijalnog priznanja na 24. Internacionalnom festivalu reportaže u selekciji TV reportaža.

  Od dvanaest TV reportaža koje su ušle u najuži izbor za nagrade, čak tri su pripale novinarima redakcije Sputnjik. Nagrađene su Tanja Trikić za TV reportažu „Kako je Tramp pohodio Veles“, i Senka Miloš i Maša Radović za TV reportaže u okviru Sputnjikovog specijalnog projekta 20 godina od NATO agresijeŽiv sam da im i ovakav smetam“ i „Decu ti neću oprostiti“.

  Ustupljena fotografija
  Novinarke Sputnjika Tanja Trikić i Maša Radović na uručenju nagrade

  Interfer se ove godine održava 24. put, a nagrade su dodeljene u pet kategorija — TV, novinska, radio, foto i društveno-odgovorna reportaža. Žirijem koji je dodeljivao nagrade predsedavao je čuveni pesnik Pero Zubac.

  © Sputnik / Maša Radović
  Sputnjik dobitnik specijalne nagrade na 24. INTERFERU

  Prvu nagradu u selekciji TV reportaža dobio je Budimir Ničić za reportažu „Pošumljavanje teladi, uzgoj ptica i Srba“. U selekciji novinarska reportaža prvu nagradu dobio je Boris Subašić za reportažu „Ljudi traže granice da bi ih prevazišli“. Milena Božović Manić je prvonagrađena za radio-reportažu „Homo poetikus kis“.

  U kategoriji foto-reportaža prvu nagradu je dobio Mario Leone Bralić za seriju fotografija „U srcu Amazonije“.

  U kategoriji društveno-odgovorne reportaže nagradu je osvojila Anđela Zac za reportažu „Dejana“, dok je grand pri dobila Jovana Uhrin za „San urgentne noći“.

  Za doprinos reportaži nagrađen je i dugogodišnji predsednik UNS Nino Brajović.

  Tagovi:
  festival, nagrade
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga