18:33 12 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1631
  Pratite nas

  Srpsko-ruski humanitarni centar saopštio je da je od izbijanja požara na Staroj planini uključen u zajedničku aktivnost.

  „Nakon toga je organizovana interakcija sa Nacionalnim centrom Ministarstva za vanredne situacije (MČS) Rusije za upravljanje u kriznim situacijama, radi praćenja novonastalog stanja i operativne situacije, čiji se podaci i izveštaji odmah prosleđuju Sektoru za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

  Srpsko-ruski humanitarni centar ističe da se u njegovim magacinima nalaze rezerve potrebne opreme, koja se u zavisnosti od potreba može dostaviti i ustupiti.

  „Na stalnoj smo vezi sa Sektorom za vanredne situacije i sva pitanja koordinišemo sa njim i zajedno rešavamo. Srpsko-ruski humanitarni centar je spreman da koordinira i sadejstvuje u angažovanju avijacije MČS Rusije prema utvrđenoj proceduri vlada Ruske Federacije i Republike Srbije“, preneo je Tanjug.

  U zavisnosti od potreba i procene, shodno međudržavnom sporazumu između Republike Srbije i Ruske Federacije, Srpsko-ruski humanitarni centar potvrđuje svoju spremnost da, kao i prethodnih godina, i u narednom periodu nastavi da ispunjava humanitarnu funkciju reagovanja u vanrednim situacijama.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga