18:11 12 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 4811
  Pratite nas

  Udruženje građana „Kar go“ održalo je danas miran protest ispred zgrade Policijske uprave za grad Beograd, tokom kojeg je zatraženo da se ispita neprimereno postupanje policije prilikom akcije, kako je navedeno, nelegalnog oduzimanja vozila prošlog utorka, kada je privedeno i osam članova udruženja.

  Predsednik udruženja Aleksandar Vučić sa skupa „Stop crvenim kačketima“ rekao je da je podneta pritužba zbog nesavesnog, nezakonitog i neprimerenog rada i postupanja pojedinih zaposlenih u Policijskoj upravi, brigadi i interventnoj jedinici 92.

  Ali, kako kaže, i ponašanja „crvenih dukseva i crvenih kačketa, koji su iz prikrajka na Novom Beogradu izdavali batinaške naredbe“.

  Vučić je najavio da će ista pritužba sa dokazima biti podneta predsedniku Srbije i predsednici Vlade Srbije, ministrima, sudijama, tužiocima i EU.

  © Tanjug / FILIP KRAINCANIC
  Protest udruženja Kar go

  Pred brojnim okupljenim „pružaocima usluga“ koji su članovi udruženja „Kar go“, koji su na glavama imali crvene kačkete, Vučić je rekao i da je unutrašnja kontrola MUP-a poslednja brana u zaštiti ugleda i časti policije.

  „Policija mora da se uzdrži od sprovođenja nezakonitih naređenja“, rekao je on i dodao kako je prilikom prošlonedeljnih događaja „Kar go“ organizovao miran skup, a dobio nasilan odgovor.

  Na kraju protestnog skupa „Stop crvenim kačketima“ članovi udruženja „Kar go“ skinuli su crvene kačkete sa glava i okačili na ogradu zgrade Policijske uprave za grad Beograd.

  Tagovi:
  protest, policija, Kar go
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga