00:10 28 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 1008
  Pratite nas

  Renovirana zgrada Palate pravde u Beogradu otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  Prva suđenja u zgradi od 26.000 kvadratnih metara počeće 4. novembra pred Višim sudom u Beogradu. Taj sud se zajedno sa Višim javnim tužilaštvom ove sedmice vratio iz Katanićeve ulice na staru adresu.

  Ovi organi će zgradu Palate pravde ubuduće deliti sa krivičnim odeljenjem Drugog osnovnog suda u Beogradu i Drugim osnovnim tužilaštvom.

  © Tanjug / RADE PRELIC
  Velika sudnica u renoviranoj Palati pravde u Beogradu

  Otvaranju renovirane zgrade prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, viši javni tužilac Nataša Krivokapić, poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović, tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković, visoki predstavnici sudova i tužilaštva...

  © Tanjug / RADE PRELIC
  Novinarske ekipe na svečanom otvaranju rekonstruisane Palate pravde u Beogradu

  Radovi na rekonstrukciji Palate pravde počeli su u martu 2017, a završeni su u septembru ove godine, kada su krenula useljenja opreme i nameštaja, a sada i predmeta.

  Pravosudna zgrada u Savskoj ulici spolja je zadržala prvobitni izgled, kao zaštićeno autorsko delo, a u njoj je izvršena kompletna rekonstrukcija sudnica i kabineta.

  Ugrađena je aluminijumska stolarija, zamenjen je sistem grejanja i hlađenja, ventilacije, kao i strujnih instalacija. Pošta je sada smeštena u centralni hol zgrade, a u šalter sali je povećan broj šalter mesta.

  © Tanjug / RADE PRELIC
  Pisarnica u renoviranoj Palati pravde
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga