21:21 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 176
  Pratite nas

  Učenik petog razreda OŠ „Ćirilo i Metodije“ na Zvezdari zadobio je hematom na glavi kada ga je njegov vršnjak usred časa ubo šestarom pravo u čelo. Incident se dogodio prošlog petka, 25. oktobra, na času tehničkog.

  Nakon kraće rasprave sa vršnjakom iz odeljenja, dečak je prišao, naslonio se na njegovu klupu i samo mu zabio iglu od šestara u glavu.

  „Sin je došao iz škole sa ubodom na čelu koji je otekao, pa je delovao kao čvoruga. Otišli smo u Dom zdravlja gde su nam dali uput za Institut za majku i dete ukoliko bude počeo da povraća. Srećom, nije povraćao, ali sam morala da ga budim na svaka dva sata jer mu se ipak stvorio hematom na glavi“, priča majka povređenog đaka za „Telegraf“.

  Da sve bude strašnije, sa dečakom koji je ubo vršnjaka problemi postoje još od prvog razreda, žale se roditelji druge dece u odeljenju.

  „Pet godina deca u odeljenju trpe njegov teror. Uzme tuđi pribor, pa ga razbaca. Baca sveske, knjige, užinu, udara drugare, loše se ponaša... Međutim, pošto ima dijabetes, svi u školi su blagi prema njemu i godinama tolerišu Takvo ponašanje. Nešto se mora preduzeti. Danas je ubo dečaka šestarom u čelo, a sutra će nekome iskopati oko“, požalio se jedan od roditelja.

  Majka povređenog dečaka ne krivi dete koje ga je napalo. Kako kaže, dečak zaista ima zdravstvene probleme i škola je trebalo da se pobrine da se on uklopi u odeljenje.

  „Od prvog razreda postoje problemi sa tim dečakom. Pretpostavljam da je agresivan i problematičan baš zato što se nije uklopio u odeljenje, a ni druga deca nisu naučena da ga prihvate“, priča ova majka.

  Škola: Radimo na rešavanju problema

  Direktorka škole Manuela Ilić potvrdila je za „Telegraf“ da se incident dogodio, ali nije želela da iznosi detalje.

  „Škola radi na rešavanju problema. Uključeni su tim za borbu protiv nasilja i psihološko-pedagoška služba. Roditelji ne treba da budu zabrinuti“, poručila je direktorka.

  Roditelji su pak skeptični. Kako kažu, nakon incidenta glavna rasprava se vodila oko toga da li je dečak uboden šestarom ili ipak nečim drugim. Oni dodaju da je juče čak održana i nekakva odeljenska zajednica na kojoj je deca trebalo da se izjasne da li je njihov drug iz odeljenja uboden šestarom ili „samo“ udaren.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga