02:44 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  42150
  Pratite nas

  Okončana je procedura usvajanja drugog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva — IPAP, između Srbije i NATO, za period od 2019. do 2021. godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Tanjug.

  Navedeno je da usvojeni dokument za polazište ima jasno definisanu politiku vojne neutralnosti Srbije, čija je suština odsustvo želje za pristupanjem NATO-u ili bilo kom drugom vojnom savezu u svetu.

  „Istovremeno, dokument svedoči o spremnosti da se ostvari partnerska saradnja, podeli odgovornost u realizaciji zajednički definisanih interesa i suočavanja sa bezbednosnim izazovima koji su u savremenom svetu nedeljivi“, kaže se u saopštenju.

  „Usvajanje novog IPAP-a predstavlja još jednu potvrdu uzlaznog trenda partnerske saradnje Srbije sa NATO-om“, kažu u MSP-u.

  „Novi dokument koncipiran je saglasno principima Partnerstva za mir, a to su — dobrovoljnost, transparentnost i fleksibilnost, gde smo, u skladu sa našim ciljevima i interesima, zajedno sa NATO-om odredili prioritetne oblasti u kojima možemo na najbolji način da dalje unapređujemo partnersku saradnju“, navedeno je u saopštenju.

  Tagovi:
  IPAP, Srbija, NATO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga