10:11 14 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  82155
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje, ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja, kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo, prenosi Tanjug.

  „Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji, zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije“, rekao je Dačić i podsetio da je taj funkcioner Vlade Albanije, između ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji „odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države“.

  Funkcioner albanske Vlade još optužuje Srbiju da ima „kriminalnu prošlost“ i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa „na čelu današnje Srbije“.

  Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapređuje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona“, navodi Dačić.

  Tagovi:
  Kosovo, Srbija, Albanija, Ivica Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga