02:22 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  3138
  Pratite nas

  Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da je cilj Amerike da ohrabri dijalog između Beograda i Prištine i ukaže na to koliko bi ljudi u regionu imali koristi od toga da se nađe rešenje za kosovski problem.

  „Rešenje koje može biti trajno biće ono do kojeg dođu obe strane same, sa kojim obe strane mogu da žive i koje vodi do regionalne stabilnosti. Bilo koje rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto sa strane neće biti dugotrajno“, rekao je Godrfi u intervjuu za RTS, nakon obilaska te medijske kuće.

  Naveo je i da je interes Amerike da Zapadni Balkan postane mesto stabilnosti i prosperiteta, gde se, kako kaže, poštuju demokratske vrednosti, zemlje međusobno poštuju granice i imaju dobre odnose.

  „Što se nas tiče, a i za Srbiju, najbolji način da se to postigne jeste put ka Evropskoj uniji. Zato je moj cilj da upotrebim svu svoju energiju i sva sredstva Ambasade SAD u Beogradu da pomognem Srbiji da postigne cilj koji je sebi postavila, a to je članstvo u EU“, istakao je novoimenovani ambasador Godfri.

  Tagovi:
  ambasador SAD, Entoni Godfri, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga