15:30 20 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 1112
  Pratite nas

  U delu jedinica Kopnene vojske izvodi se intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu „Lazar 3“ i ruskom oklopnjaku BRDM-2MS, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

  Na poligonu „Rujnik“ kod Niša izvodi se obuka na automobilima BRDM-2MS u novoformiranom oklopno-izviđačkom bataljonu, dok se u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ pripadnici Druge brigade kopnene vojske obučavaju za upotrebu borbenog vozila „Lazar 3“.

  U okviru obuke, pripadnici Kopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja.
  BRDM-2MS
  Ministarstvo odbrane
  BRDM-2MS

  Obuci na poligonima i vežbalištima prethodila je nastava u učionicama i kabinetima, tokom koje su posade i posluge savladale teoretska znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, kao i praktična obuka na održavanju i pravilnoj upotrebi sredstava.

  Srpski vojnici na obuci
  Ministarstvo odbrane
  Srpski vojnici na obuci

  „Iskustva u korišćenju vozila u toku obuke su odlična, korisnici su stekli poverenje u mogućnosti i pouzdanost vozila i njihovih podsistema, a na predstojećim gađanjima biće u prilici da se uvere u vatrenu moć novih borbenih sredstava Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju.

  Tagovi:
  Vojska Srbije, oklopna vozila
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga