10:32 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1412
  Pratite nas

  Nesuđeni kupac „Megatrenda“ Dejan Đorđević priznao je danas da je u petak lažno prijavio kako je nad njim izvršeno razbojništvo upadom tri muškarca u stan, jer se ispostavilo da su u pitanju bili vlasnici stana, i zaključio sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvu u Beogradu. Đorđević je kažnjen uslovnom osudom.

  Prema sporazumu sa tužiocem, koji je već potvrdio i sud, Đorđeviću je izrečena uslovna osuda od tri meseca zatvora sa rokom proveravanja od jedne godine. Presuda je postala pravosnažna, jer su se svi učesnici postupka odrekli prava na žalbu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

  Đorđević je navodno trebalo da kupi Univerzitet „Megatrend“ od Miće Jovanovića, koji je krajem prošle sedmice saopštio da od prodaje odustaje, jer je prevaren.

  Đorđeviću se na teret stavlja krivično delo lažnog prijavljivanja, jer je u petak prijavio da su mu u stan ušla tri nepoznata muškarca i oduzela mu dva televizora i lakše ga povredila. Ispostavilo se da su u pitanju vlasnici stana kojima je osumnjičeni dugovao novac za kiriju i koji su mu prethodno najavili svoj dolazak.

  U Tužilaštvu kažu da se protiv D. Đ. vodi više krivičnih postupaka zbog krivičnih dela nedavanje izdržavanja, prevara i zloupotreba službenoj položaja, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga