16:14 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (682)
  21643
  Pratite nas

  Studentski klub beogradskog Pravnog fakulteta najavio je za danas u 18 časova protest ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, a jedan od organizatora Nemanja Vučković objašnjava zašto je važno da kolege ustanu i pridruže im se.

  „Episkop Metodije je pretučen. Uhapšeni su poslanici opozicije. Usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti planira se otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve. Zato želimo da pružimo podršku našem narodu u Crnoj Gori i mitropolitu Amfilohiju — da izdrže u naporima da odbrane svetinje. Zato je važno da ustanemo i da se okupimo večeras“, kaže Vučković.

  Vučković poziva studente i građane da se okupe ispred crnogorske ambasade u Beogradu, koja se nalazi u Knez Mihailovoj ulici. Naš sagovornik napominje da Studentski klub Pravnog fakulteta već duže vreme radi na okupljanju patriotskih organizacija i intelektualaca, kako bi skrenuli pažnju na položaj srpskog naroda u Crnoj Gori. Krajem novembra ova organizacija održala je na Pravnom fakultetu tribinu o položaju Srba u Crnoj Gori, a slične aktivnosti planirane su za kraj januara. Međutim, kako Vučković kaže — sada su ih događaji preduhitrili.

  „Situacija se menja iz časa u čas, tako smo morali hitno da prijavimo skup i da pružimo podršku našoj braći. Što se tiče govornika večeras, govoriće studenti, ali pripremamo i iznenađenja, kako bismo poslali snažnu poruku. Pozvali smo i predstavnike Crkve da govore“, napominje Vučković.

  Težak položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, izglasavanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti, kao i hapšenje poslanika u crnogorskoj Skupštini, naveli su Studentski klub da pruži podršku građanima Crne Gore mirnim protestom ispred crnogorske ambasade u Beogradu, stoji u saopštenju Studentskog kluba Pravnog fakulteta.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (682)
  Tagovi:
  zakon o slobodi veroispovesti, ambasada, protest, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga